Besluit gemeenteraad Helmond rond ontwikkeling sport- en beleefcampus
< Naar alle berichten

Besluit gemeenteraad Helmond rond ontwikkeling sport- en beleefcampus

Dinsdag heeft de gemeenteraad van Helmond ingestemd met de ontwikkeling en bouw van een multifunctionele ‘sport- en beleefcampus’ op De Braak, waar ook onderwijs een plek krijgt. In 2023 is het nu verouderde terrein volledig vernieuwd – als de plannen allemaal uitpakken zoals beoogd.

Centraal staat het multifunctionele stadion. Hierin huurt Helmond Sport een vleugel en mag op het gras zijn wedstrijden spelen. Amateurclubs Mulo en Helmondia krijgen in een andere vleugel hun kantine en kleedkamers. In nog een vleugel komen de Praktijkschool en fysiotherapeuten. En de vierde vleugel wordt een sporthal voor clubs, wijkverenigingen en de leerlingen van middelbare school dr.-Knippenbergcollege. Deze OMO-school vestigt zich óók op De Braak.

ICSadviseurs is actief betrokken met twee programma’s van eisen voor de dr. Knippenberg en de praktijkschool en heeft de haalbaarheidsstudie gedaan voor de multifunctionele sportaccommodatie Helmond/ sportpark de Braak. Het besluit van de gemeente werd door de voetbalfans met applaus begroet.

Lees hier een uitgebreid bericht in het Eindhovens Dagblad.

En lees hier hier een artikel in het magazine Schooldomein over hoe ICSadviseurs met leerlingen en docenten aan de slag ging met het Programma van Eisen voor de nieuwbouw van het dr.-Knippenbergcollege.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Hans Voorberg
hans.voorberg@icsadviseurs.nl
06-22601675

Hidde Benedictus
hidde.benedictus@icsadviseurs.nl
06-22573604

Judith Vroemen
judith.vroemen@icsadviseurs.nl
06-1212 3600

Meer informatie