De Trias Energetica draait om het vermijden, verminderen en/of compenseren van bijvoorbeeld mobiliteit.

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaamheid is bij ICSadviseurs niets speciaal, het behoort tot ons basispakket. In onze advisering streven wij naar duurzame oplossingen en hetzelfde geldt voor onze bedrijfsvoering. Aangezien wij landelijk adviseren en onze werknemers ook verspreid wonen, is onze mobiliteit aanzienlijk en waarschijnlijk het minst duurzame aspect van onze organisatie.

De Trias Energetica draait om het vermijden, verminderen en/of compenseren van bijvoorbeeld mobiliteit.

Compenseren mobiliteit
ICSadviseurs leaset de auto’s bij Wagenplan. Wagenplan is de eerste CO2 neutrale leaseorganisatie van Nederland. Al onze gereden kilometers worden aan het eind van het jaar vertaald in uitgestoten CO2. Deze uitstoot wordt daarna gecompenseerd middels een bijdrage aan projecten die door toepassing van innovatieve technologie productieprocessen minder klimaatintensief maken. Elk jaar beoordeelt de wereldwijde opererende accountantsorganisatie KPMG het hele proces. Zo garanderen we dat we samen op een effectieve manier bijdragen aan een beter leefbaar klimaat.

Verminderen mobiliteit
Ook het verminderen van onze mobiliteit is verweven in onze organisatie. Veel van onze adviseurs reizen met de trein naar de klant, kantoor of naar de andere vestiging. Doordat onze kantoren op met het openbaar goed bereikbare locaties zijn gevestigd, is gebruik van het openbaar vervoer een prima alternatief.
Als onze adviseurs toch op pad gaan, dan gebeurt dat in auto’s met een milieulabel A,B of C. Dit zijn auto’s die binnen hun klasse gemiddeld een lagere uitstoot hebben. Doordat wij streven naar zuinig rijden, wordt er ook tijdens de reis verantwoord omgegaan met het verbruik.

Vermijden mobiliteit
Als laatste vermijden wij het te veel rijden. Onze adviseurs hebben goede mobiele werkfaciliteiten. Een notebook met toegang tot het internet en mobiele telefoons maakt het mogelijk om thuis of onderweg te kunnen werken. Hierdoor hoeft minder gereisd te worden. Daarnaast plannen wij afspraken zorgvuldig en indien mogelijk rijden de collega’s samen naar een afspraak.

Natuurlijk letten wij ook op het zuinig omgaan met papier, het beperken van afval, verminderen van de energiebehoefte en andere mogelijkheden om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij staan niet stil en blijven wij continu alert op hoe wij ons bedrijfsproces kunnen optimaliseren.

ICSadviseurs: uw duurzame partner!