Energieverbruik helder in beeld én toepasbaar in de lessen
< Naar alle berichten

Energieverbruik helder in beeld én toepasbaar in de lessen

In de Groningse gemeente Zuidhorn is twee jaar geleden een bijzonder duurzame brede school opgeleverd. Goed geïsoleerd, met zonnepanelen op het dak en warmte-koude-opslag in de grond. ICSadviseurs heeft op de brede school een zogenaamde energiespiegel geïntroduceerd die alle energieverbruiksgegevens inzichtelijk maakt.

Per item is er een webbased pagina die informatie geeft over de verbruiksgegevens en de opgewekte energie. Deze vorm is redelijk uniek en geeft een goed beeld van het verbruik. De informatie wordt gecombineerd met mededelingen vanuit de gebruikers. Naast deze informatie is er op de school ook her en der een infopanel over duurzame toepassingen, om zo ook na de oplevering de duurzaamheid visueel te maken. Ook voor nieuwe gebruikers.

Deze manier van gegevens communiceren kan ook educatief op meerdere manieren worden gebruikt. Voor rekenles bijvoorbeeld of bij aardrijkskunde over waar nu de energie vandaan komt en wat er gebeurt met de opgewekte energie. Lees hier meer over de energiespiegel van Brede School Zuidhorn.

In de video hieronder vertelt onder meer Henk Bakker, wethouder in de gemeente Zuidhorn, over de duurzame aspecten van de Brede School Zuidhorn en komt ook de energiespiegel uitgebreid in beeld.

Meer informatie

Jan Willem van Kasteel: JanWillem.van.Kasteel@icsadviseurs.nl, 06-22578712
Onno Damen: Onno.Damen@icsadviseurs.nl, 06-22575201

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie