Energy Academy Europe spectaculair geopend
< Naar alle berichten

Energy Academy Europe spectaculair geopend

Op 17 mei is het nieuwe gebouw van de Energy Academy Europe met een spectaculaire dans op de binnengevel van het atrium officieel geopend. Het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland biedt huisvesting voor diverse organisaties die zich richten op een duurzame energietransitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie.

Secretary General of the European Energy Research Alliance, Mr. Adel El Gammal benoemde de drie pijlers waarvan de benodigde energietransitie afhankelijk is ter voorkoming van verdere opwarming van de aarde. Dit zijn de politieke wil, de onderlinge samenwerking en gedragsverandering. Deze drie pijlers zag hij nadrukkelijk terugkomen in de nieuwbouw van de Energy Academy waarvoor ICSadviseurs het programma van eisen heeft geschreven.

Als adviseur zijn wij uitermate trots op het eindresultaat en dat we hiermee een bijdrage hebben kunnen leveren aan het benodigde onderzoek voor het verduurzamen van onze energievoorziening. Het Programma van Eisen is met het integrale ontwerpteam prachtig vertaald tot een uitermate duurzaam gebouw. De Rijksuniversiteit Groningen heeft met dit gebouw de International BREEAM award gewonnen en daarmee de lat hoog gelegd voor duurzame huisvesting.

Meer informatie, foto’s én een video over de Energy Academy Europe building op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Wilt u meer leren over de ontwikkeling van dit duurzame gebouw, schrijf u dan in voor het seminar + rondleiding Energy Academy dat wij op 16 juni organiseren in samenwerking met de ontwerpende partijen en IVVD.

Klik hier voor meer informatie.