Er kan weer getrouwd worden in Rhenen
< Naar alle berichten

Er kan weer getrouwd worden in Rhenen

Want dat is één van de functies van het eind 2018 weer geopende Stadsmuseum, dat in het monumentaal pand “Het Oude Raadhuis” is ondergebracht. Wij mochten het hele proces begeleiden, van idee tot ontwerp, verbouw en directievoering. Een prachtig resultaat binnen een taakstellend budget.

De vele vrijwilligers hebben meegedacht in het ontwerp en het bouwteam heeft met vakmanschap en liefde aan het monumentaal pand gewerkt. Dit laatste was nodig omdat je in een monumentaal pand tijdens het renoveren altijd op verrassingen stuit. Het Oude Raadhuis heeft vele functies gehad en bestaat uit twee herenhuizen. Tussen deze huizen zitten hoogteverschillen in de verdiepingen, waardoor er vele trappetjes en doorgangen aanwezig zijn. Vóór de verbouwing werd de locatie vooral voor trouwen en vergaderen gebruikt. Ook het VVV-kantoor heeft in dit pand gezeten. Omdat het een monumentaal pand betrof, zaten er uiteraard strikte spelregels aan het verbouwen. Tijdens de verbouwing is het achterhuis opnieuw ingedeeld. Daar vind je nu de entree en de keuken, toiletten en opbergkasten. Op de eerste verdieping zijn de toiletgroepen weggehaald, waardoor er één open tentoonstellingsruimte is ontstaan. Naar de zolder is een nieuwe trap gerealiseerd en de vloer is verstevigd, zodat er opslag voor monumentale stukken ontstond. Stadmuseum Rhenen dient daarnaast als VVV-informatiepunt. En je kunt dus weer trouwen in dit prachtig gerenoveerde pand.

Het programma van het museum is met de komst van de nieuwe locatie in een nieuw jasje gestoken. ‘Wat is het verhaal van Rhenen en op welke manier kan deze het beste verteld worden?’ Hier zijn de thema’s schatten, strijd en schilderachtig uitgekomen. Elke tentoonstellingszaal vertegenwoordigt een thema. Hier is een inrichting voor bedacht, zodat de collectie beter tot zijn recht komt en op een nieuwe, frisse manier het verhaal vertelt. Bezoeken dus!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Rop Krist
rop.krist@icsadviseurs.nl
06-22598030

Femke van Erp
femke.van.erp@icsadviseurs.nl
06-2384 8136