Feestelijke opening Gomarus Leeuwarden
< Naar alle berichten

Feestelijke opening Gomarus Leeuwarden

Op maandag 24 september is de nieuwbouw van het Gomarus te Leeuwarden feestelijk geopend door de wethouder van onderwijs Hilde Tjeerdema.

Met de opening van de nieuwe school wordt de oude locatie definitief achtergelaten. Hierbij werd de sleutel door een buizerd naar directeur Karel Esbach gebracht en met de wethouder uitgewisseld voor de sleutel van de nieuwbouw.
De nieuwe school biedt nu ook plek voor de havo-bovenbouw. Tevens is er alvast rekening gehouden met groei, en is er nog uitbouw mogelijk.

  • Bekijk hier het openingsfilmpje nieuw schoolgebouw Gomarus College Leeuwarden.
  • Bekijk hier de speciale boodschap van minister Arie Slob.
  • Lees hier een artikel van omroep Friesland.
  • Lees hier een artikel van de Leeuwarder Courant.

De nieuwbouw is gehuisvest in een bijna energieneutraal gebouw aan de Irenestraat in de wijk Nylân. In de nabije toekomst wordt met aanvullende PV-panelen het gebouw nog verder verduurzaamd tot een energieneutraal gebouw. Het gebouw van twee verdiepingen is ontworpen voor ruim 250 leerlingen en is zeer compact vormgegeven. Het is door de Windgroep heel slim en zonder gangen ontworpen.

De hele ontwikkeling van de nieuwbouw is begeleid door ICSadviseurs. Van haalbaarheidsonderzoek, het Programma van Eisen tot en met de eindoplevering. Eveneens zijn de selecties van het ontwerp- en uitvoeringsteam, het ontwerpproces, het projectmanagement en de project audits zijn door ICSadviseurs verzorgd.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Edwin Knol
edwin.knol@icsadviseurs.nl
06-22594532

Hans Voorberg
hans.voorberg@icsadviseurs.nl
06-22601675

Jan Boer
jan.boer@icsadviseurs.nl
06-22573608

Onno Damen
onno.damen@icsadviseurs.nl
06-22575201