Gomarus Drachten officieel geopend door minister van onderwijs Arie Slob
< Naar alle berichten

Gomarus Drachten officieel geopend door minister van onderwijs Arie Slob

Gisteren vierde het Gomarus College in Drachten feestelijk de opening van haar nieuwe voortgezet onderwijs schoolgebouw.

ICSadviseurs begeleidde alle voortgezet onderwijs scholen in Drachten bij de nieuwe huisvesting. Het Gomarus College in Drachten sluit deze mooie reeks af. Van haalbaarheidsstudie tot Programma van Eisen en van ontwerp tot en met oplevering onder de noemer ruimteregie.

Een heel duurzaam schoolgebouw. Waarbij de nieuwbouw gerealiseerd is op een locatie waar voorheen ook een schoolgebouw heeft gestaan. Het ontwerp voldoet aan de BENG-eisen. Dit komt onder andere door het toepassen van triple glas, vraaggestuurde ventilatie, LED-verlichting en een lucht/water warmtepomp. Ook zijn er alvast een aantal zonnepanelen meegenomen in het ontwerp. Deze kunnen eventueel uitgebreid worden met behulp van subsidies.

Een zeer slim en compact schoolgebouw.

Zoals een leraar zei: het is veel kleiner dan de oude school, maar voelt veel ruimer en rustiger. 

BDG architecten heeft fantastisch werk geleverd en Jorritsma Bouw heeft het keurig op tijd binnen het budget opgeleverd. Wij zijn trots op dit bouwteam!

Een mooie opening van het schoolgebouw door minister voor onderwijs Arie Slob en schooldirecteur Johan Hoekstra. Waarna met een libdub filmpje medewerkers en leerlingen hun nieuwe schoolgebouw op een ludieke manier lieten zien.

Klik hier voor het libdubfilmpje.
Lees hier ook het artikel in de Drachtstercourant.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Edwin Knol
edwin.knol@icsadviseurs.nl
06-22594532

Hans Voorberg
hans.voorberg@icsadviseurs.nl
06-22601675

Jan Boer
jan.boer@icsadviseurs.nl
06-22573608

Onno Damen
onno.damen@icsadviseurs.nl
06-22575201