‘ICSadviseurs steunt Run4Schools’
< Naar alle berichten

‘ICSadviseurs steunt Run4Schools’

22 september neemt een team van ICSadviseurs deel aan de Dam tot Damloop, een loop van 10 mijl tussen Amsterdam en Zaandam. Naast het feit dat alle teamleden zich een persoonlijk doel stellen, heeft het team er voor gekozen dit te combineren met het behalen van een gezamenlijk doel, namelijk zo veel mogelijk geld ophalen voor de stichting Run4Schools.

Lees hier meer over Run4Schools en haar oprichter Leslie Pangemanan…

Leslie Pangemanan (1973) ging na zijn studie aan het CIOS in Heerenveen aan de slag als ‘medewerker sport als ontwikkelingshulp’ bij NOC*NSF. Tijdens een werkstage in de townships van Kaapstad ontstond voor het eerst het idee om sport te gebruiken bij de ontwikkeling van kinderen.

Terug in Nederland ging Leslie werken als revalidatietrainer en sportmasseur. Maar Zuid-Afrika bleef trekken en langzaam ontstond het plan voor Run4Schools. Leslie besloot om mee te doen aan de Two Oceans Marathon, een ultraloop over 56 kilometer. Hij benaderde sponsors en wist voldoende geld te verzamelen voor een sport-educatieproject. Toen hij in 2004 terugkeerde naar Zuid-Afrika kon hij de sportattributen overhandigen aan de Alpine Primary School in Kaapstad, een school waar hij eerder gewerkt had en waar de nood voor ondersteuning het hoogst was. Door zijn passie voor hardlopen te combineren met zijn liefde voor Zuid-Afrika, slaagt Leslie erin kinderen de kans op een toekomst te geven. Zijn droom is werkelijkheid geworden en vol passie gaat hij door om duurzame sportactiviteiten in Mitchell’s Plain te realiseren. Nieuwsgierig naar meer? Kijk op www.run4schools.nl.

Inmiddels is stichting Run4Schools actief op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain. Mitchell’s Plain telt alleen al 67 lagere scholen. In een gemeenschap waar werkloosheid, drugs, geweld en (kinder)prostitutie de boventoon voeren, biedt Run4Schools door middel van in- en naschoolse sportactiviteiten een veilige plek voor ruim 3.000 kinderen per week. Zij worden begeleid door lokale sportcoaches die in dienst zijn van de stichting en die tevens als rolmodel fungeren.

Om de projecten van Run4Schools te kunnen blijven continueren en uitbreiden is uw financiële hulp meer dan welkom. Kunnen we op uw steun rekenen?

Een bijdrage kunt u overmaken op rekeningnummer 40.54.63.596 onder vermelding van ‘Sponsoring Dam tot Damloop’

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Laat een reactie achter