Innovatie-inspiratie voor samenwerking ROC Friese Poort met bedrijven in nieuwe huisvesting!
< Naar alle berichten

Innovatie-inspiratie voor samenwerking ROC Friese Poort met bedrijven in nieuwe huisvesting!

Inspiratie! Dat doe je het best op in een plek die net even heel anders is dan je eigen huisvesting. Daarom zijn we in Amsterdam met docenten, opleidingsmanagers en mensen van het team huisvesting van ROC Friese Poort op diverse inspirerende huisvestingsconcepten voor scholen en bedrijven gaan kijken.

Buiten de kaders in B1 Building waar startups, innovatieve ondernemingen en jonge studenten samen een energieke sfeer hebben neergezet in een enorme diversiteit van plekken om (samen) te werken en te leren. Michel Arends van Team Academy en Mat Stiffels van B Startup School Amsterdam, vertelden enthousiast over het onderwijsconcept en wat huisvesting kan betekenen voor leren en innovatie. Daarna een korte inspiratiesessie in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (Onderwijshuisvesting en een paperclip?!) die werd gevolgd door een geheel door studenten verzorgde lunch in een restaurantlocatie van ROC Elements.

Lees verder onder de foto

In het House of Denim, dat in de Hallen op een mooie locatie is gehuisvest, worden in een winkel en ‘fabriek’ de nieuwste methodes en productieprocessen om jeans te produceren onderzocht. Integraal onderdeel van de opzet is de Jean School waar studenten direct ervaren in het onderwijs- en praktijkproces hoe jeans op zo duurzaam mogelijke wijze gemaakt kunnen worden. Waarom gaan de studenten hier zo graag naar school? Het antwoord recht uit het hart: ‘Het voelt niet als school’! uitgevoerd en voor studenten toegankelijk. Als afsluiter verwelkomde op de afsluitdijk het kunstwerk van Daan Roosegaarde, aangelicht in het donker door de koplampen van de inspiratietourbus, ons weer in Friesland!

Wat nemen we mee?

  • B1 Building: Actieve samenwerking met het bedrijfsleven, op verschillende manieren. Dus door mensen uit het werkveld in te zetten voor de klas, als leerbedrijf maar ook bedrijven die studenten inzetten om een product te ontwikkelen.
  • ROC Elements: De beste praktijkles is in de praktijk!
  • House of Denim: Prachtig plaatje van samenwerking bedrijf, branche en ROC in een zeer levensechte contextrijke omgeving.
  • Allemaal: School die niet de sfeer heeft van een school maar van een bedrijf(somgeving) is veel aantrekkelijker voor studenten.
Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Robert Wierenga
robert.wierenga@icsadviseurs.nl
06-22595218