Monumentaal en kleurrijk ECL-Vaart geopend
< Naar alle berichten

Monumentaal en kleurrijk ECL-Vaart geopend

Negen brugklassen van het Eerste Christelijk Lyceum zijn het nieuwe schooljaar gestart in het gerenoveerde gebouw aan de Leidse Vaart in Haarlem. De oude Rijkskweekschool voor Onderwijzers uit 1915 is in oude glorie hersteld en aangepast voor modern onderwijs. ICSadviseurs heeft de hele transformatie (van programma van eisen tot oplevering) begeleid in opdracht van Stichting IRIS.

Het ECL is een cultuurprofielschool. In het schoolgebouw is daarom veel ruimte voor kunst, cultuur en creativiteit. De oude kapel is verbouwd tot een kleine concertzaal met daarnaast de muziekstudio’s. Op de 1e verdieping is een danszaal met spiegelwand gerealiseerd. Het oude gymnastieklokaal is nu naast ontmoetingsruimte ook studieruimte. De monumentale bergkasten, schrootjesplafond en gootsteen zijn behouden gebleven en opgefrist.

Voor de school is het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen én verantwoordelijk voelen voor de school. Ze worden actief betrokken bij het beheer van de bar en de inrichting van gebouw en terrein. Iedere klas heeft een eigen stamlokaal. Leerlingen richten de stamlokalen zelf in en houden deze ook schoon en netjes. De renovatie heeft geresulteerd in een karakteristiek, fris schoolgebouw met veel lucht, licht en kleur. Dankzij de vitrines in de gangwand is het onderwijs goed zichtbaar. De stamlokalen kunnen aan elkaar worden geschakeld dankzij de dubbele deuren in de tussenwand.

Download hier de project-cv met meer informatie.

Interieurontwerp en fotografie: Koning Ellis Architecten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Guido van de Weem
guido.van.de.weem@icsadviseurs.nl
06-22805248

Ieke Koning
ieke.koning@icsadviseurs.nl
06-2260 0494

Janet van Oort
janet.van.oort@icsadviseurs.nl
06-1287 5631

Meer informatie