Multifunctionele combischool Rouveen, Staphorst

Begeleiding realisatie nieuw gebouw voor twee basisscholen, een peuterspeelzaal en een sportzaal.

Voorwaarde: een gebouw dat multifunctioneel te gebruiken is en ook gebruikt moet kunnen worden door verenigingen uit Rouveen.

Er is daarom gekozen voor multifunctionele wissellokalen en een sportzaal die op verschillende manieren te gebruiken is.

Opdrachtgever wilde graag de lokale economie stimuleren. Daarom is besloten om de bouw nationaal aan te besteden, met de nadruk op lokale aannemers.

Resultaten

Het ontwerp is duurzaam, compact en goed ingepast in de landelijke omgeving.

Er is daglichtafhankelijke verlichting gebruikt, waardoor de hoeveelheid kunstlicht afgestemd wordt op de hoeveelheid zonlicht.

Verder is er een CO2-gestuurd ventilatiesysteem en een gasmotorwarmtepomp die zowel kan koelen als verwarmen.

ICS: www.icsadviseurs.nl

  • ■ Ruimtelijk functioneel PvE
  • ■ Duurzaamheidsconcept
  • ■ Architecten- en aannemersselectie
  • ■ Begeleiding ontwerpproces en bouw

Meer afbeeldingen

Projecten op de kaart.