Nieuw gebouw voor BuildinG
< Naar alle berichten

Nieuw gebouw voor BuildinG

Op 20 september is het gebouw voor BuildinG officieel geopend. BuildinG staat voor kennisdeling over innovatief, duurzaam en aardbevingsbestendig bouwen.

Naast de inspirerende woorden van Bernard Wientjes van VNO NCW die pessimisme wil omruilen voor optimisme in de regio, de gepassioneerde oproep van Hans Alders (Nationaal Coordinator in Groningen) die om aandacht vroeg voor de leefbaarheid tijdens de versterkingsoperatie, was het vooral de bevlogenheid van de ondernemers en betrokkenen bij BuildinG die het een inspirerende openingsdag maakte. ICSadviseurs heeft hierbij in de rol al projectmanager een bijdrage geleverd binnen het bouwteam.

Het centrum heeft meerdere testopstellingen voor aardbevingsonderzoek, en kent daarnaast een grote hoeveelheid aan innovatieve producten op het gebied van duurzaam bouwen, innovaties rondom domotica en natuurlijk technieken op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen. Het gebouw zelf is een voormalige tennishal die grotendeels hergebruikt is, maar dan nu op Zernike. Bent u op zoek naar kennis of wilt u kennis delen, bezoek BuildinG dan zeker en volg het voorbeeld van Koning Willem Alexander die daags na de opening wederom het terrein van EnTranCe bezocht en dit keer zich liet infomeren over het innovatiecentrum BuildinG !

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Meer informatie

Jan Willem van Kasteel
janwillem.van.kasteel@icsadviseurs.nl
06-2257 8712

Lees meer

Architectenweb
Economie Groningen