Nieuwbouw Kindcentrum Haarzicht en So Fier van start
< Naar alle berichten

Nieuwbouw Kindcentrum Haarzicht en So Fier van start

ICSadviseurs is al enkele jaren een vaste partner voor schoolbestuur SPO Utrecht ten aanzien van haar huisvestingsvraagstukken. Ruim twee jaar geleden is ons de vraag gesteld voor enkele projecten een Programma van Eisen op te stellen. Dit bleek de aftrap van een jarenlange en succesvolle samenwerking. Onlangs zijn voor twee projecten de bouwwerkzaamheden gestart; te weten voor Kindcentrum Haarzicht in de gelijknamige nieuwbouwwijk en voor SO Fier in het Utrechtse Voordorp.

Het gebouw in Haarzicht is een 2-onder-1-kapper. Naast de school met gymzaal wordt onder hetzelfde dak door en in opdracht van KMN Kind&Co een kinderopvang gerealiseerd. Kenmerkend aan het ontwerp zijn de schuine kappen en het feit dat het gebouw op archeologisch waardevolle gronden wordt gerealiseerd. Ook moest het een gasloos gebouw worden. 

Foto: Ontwerp Haarzicht, Hoogevest Architecten

SO Fier is een school voor kinderen die vanwege gedragsproblematiek (tijdelijk) niet terecht kunnen in het reguliere onderwijs. Samen met de gebruikers en onder onze begeleiding heeft de architect een op de doelgroep passend ontwerp gemaakt waarin transparantie, veiligheid en kleinschaligheid hand in hand gaan. Gekoppeld aan de school worden twee gymzalen gebouwd.

Foto: Ontwerp So Fier, EVA architecten

Beide projecten zijn uniek, maar hebben als gezamenlijke deler dat de gebouwen energieneutraal (EPC=0) worden. Wij hebben daar samen met de ontwerpteams een businesscase voor opgesteld die, mede in afstemming met Gemeente Utrecht, tot een positief besluit van het schoolbestuur heeft geleid. De scholen worden naar verwachting nog dit jaar opgeleverd!

Meer informatie over dit mooie project leest u hier!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Arjen Huiden
arjen.huiden@icsadviseurs.nl
06-22569357