Officiële opening Kulturhus De Spil in Nieuwleusen
< Naar alle berichten

Officiële opening Kulturhus De Spil in Nieuwleusen

Afgelopen zaterdag werd met een prachtig programma het nieuwe,  energie neutrale Kulturhus De Spil in Nieuwleusen geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van onder andere minister Arie Slob (Onderwijs en Media), de Dalfser cabaretier Ernest Beuving en de in Nieuwleusen geboren oud-topvolleybalster Manon Flier.
Het gebouw is energie neutraal: dat wil zeggen dat er geen aardgas meer wordt gebruikt in het gebouw en dat met behulp van zonnepanelen op het dak duurzaam energie wordt opgewekt.

Het waren vooral de gebruikers van de nieuwe voorziening die bijdroegen aan het openingsprogramma. Muziek werd verzorgd door Crescendo-Excelsior, Gymnastiekvereniging Nieuwleusen gaf een sportieve show en er was een voorstelrondje met alle organisaties die sinds twee maanden actief zijn in De Spil. Hiermee droegen zij de kernboodschap van het gebouw uit: samen gebruikmaken van de verschillende ruimten en gebruiksmogelijkheden. Klik hier voor een mooie video-impressie van de opening (bron: De Stentor).

Onze werkzaamheden varieerden in dit traject van het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek tot het schrijven van het Programma van Eisen, en van de selectie van projectmanager tot de project-advisering van de stuurgroep. Advies op het gebied van beheer/exploitatie en de ondersteuning van het bestuur bij het ‘up and running’ krijgen van De Spil behoorden hier ook toe.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Arjan Grootkarzijn
arjan.grootkarzijn@icsadviseurs.nl
06-22571417

Erwin Veneklaas Slots
erwin.veneklaasslots@icsadviseurs.nl
06-22601526

Hans Voorberg
hans.voorberg@icsadviseurs.nl
06-22601675