PreZero Recycling Nederland start bouw van het LVP-sorteersysteem.
< Naar alle berichten

PreZero Recycling Nederland start bouw van het LVP-sorteersysteem.

Vorige week heeft wethouder de Heer van Zwolle de eerste handeling verricht voor dit spectaculaire project. Met de symbolische eerste schop in de grond startte PreZero Recycling de bouw van een nieuwe sorteerinstallatie.

Zwolle wil graag top speler zijn met betrekking tot circulariteit; de komst van PreZero, een Duits bedrijf, past daar perfect bij. Vanaf januari 2020 zal jaarlijks ongeveer 80.000 ton aan lichte verpakkingen worden verwerkt. De uitrusting van de volautomatische installatie gaat kwalitatief aan de meest actuele stand van de techniek voldoen.

Optimale randvoorwaarden in Zwolle
Stephan Garvs, CEO van het PreZero Recyclables Management, benadrukte het belang van de investering voor de aanwezigen uit de gemeenten, de politiek en het bedrijfsleven: “De sorteerinstallatie, die we hier de komende maanden gaan bouwen, onderstreept ons idee van een slimme recyclingcyclus, waarbij alle aspecten als onderdeel van een groter geheel worden beschouwd – van het volledig recyclebare product, via retail en afvalverwijdering naar duurzame recycling”.

ICSadviseurs is gevraagd om te begeleiden bij het contractmanagement voor dit project.

Verrichting van eerste handeling voor het project.
Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Hans Voorberg
hans.voorberg@icsadviseurs.nl
06-22601675