Varend naar onderwijsvernieuwing met ICSadviseurs
< Naar alle berichten

Varend naar onderwijsvernieuwing met ICSadviseurs

Afgelopen donderdag 8 november voer een Amsterdamse rondvaartboot een unieke route langs de twee nieuwste Voortgezet Onderwijs scholen in de stad: het Cburg college op het Zeeburgereiland en het Hyperion Lyceum in Noord. Beide gebouwen zijn van initiatief tot en met realisatie begeleid door ICSadviseurs. De dertig opvarenden genoten van de tocht op deze stralende dag langs deze trotse projecten. Sandra Newalsing, directielid van het VOvA (Voortgezet Onderwijs van Amsterdam) waar de twee scholen toe behoren, vertelt de ins en outs over de recente ontwikkeling van Noord en de spannende totstandkoming van de twee schoolgebouwen. Drie jaar geleden stond op beide locaties niets: grote zandvlakten en wat tijdelijke bebouwing. Nu twee architectonische eyecatchers midden in dynamische en grootstedelijke wijken die nog volop in aanbouw zijn.

Bij het Cburg College beleefden de deelnemers de ogenschijnlijke eenvoud van deze fijne, overzichtelijke school met prachtig balkon en moderne vmbo praktijkruimten. De boottocht bood de kans om meer te weten te komen over de keuzes in de bouw en het onderwijsconcept.
De doelgroep, het concept en de vertaling naar een passende en flexibele leeromgeving verschilt sterk tussen het Cburg College en de volgende school: het Hyperion Lyceum.
Dit vwo in Noord was regelmatig een trending topic: vanwege een item in het tv-programma Tegenlicht over onderwijsvernieuwing, als populairste school van Amsterdam en recent vanwege de spectaculaire glijbaan waarmee je snel vanaf de tweede verdieping naar de hal kunt gaan. Bijna alle deelnemers grepen hun kans deze te testen tot hilariteit van de leerlingen. Na een borrel op het IJ met ondergaande zon, namen de deelnemers afscheid van elkaar en werden contacten uitgewisseld: de informele setting leverde goede gesprekken op tussen collega’s uit het hele land. Zoals een van de deelnemers aangaf: ‘Het voelde als een middag vrij!’ en ‘Het is bezopen dat het onderwijs zo naar binnen gericht is. We moeten vaker bij de buren gaan kijken!’. De positieve reacties op de middag vol kennisdeling, ontspanning en inspiratie maken ons nog trotser op deze mooie scholen.

Bent u ook geïnteresseerd om een keer mee te varen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via de knop onderaan dit bericht!

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Meer informatie

Guido van de Weem
guido.van.de.weem@icsadviseurs.nl
06-22805248

Jan Remijnse 
jan.remijnse@icsadviseurs.nl
06-22569913

Merel de Boer
merel.de.boer@icsadviseurs.nl
06-22267907